COVID-19 нікуди не зник ні у світі, ні в Україні

Наразі більша частина тих, хто зараз звертається до лікарів, раніше не хворіли на коронавірус. Інша частина – ті, хто хворіли один раз, а зараз захворіли вдруге. Тобто модифікація вірусу Омікрон все-таки “пробиває” імунітет навіть тих, хто вже хворів. Проте є деякий відсоток людей, які хворіють наразі втретє та навіть вчетверте.

Найбільш ризиковою для медиків категорією можна назвати тих, хто досі не хворів на COVID-19. Такі пацієнти мають бути під контролем , тому потрібно знати свій статус з перших днів захворювання, особливо людям з супутніми захворюваннями: цукровий діабет, хвороби сецево судинної системи, онкологічні захворювання тощо. Це необхідно для того щоб отримати противірусне лікування, яке ефективне тільки в перші дні від початку хвороби і може суттєво полегшити перебіг захворювання і попередити найгірші наслідки.

КП “Хмельницька інфекційна лікарня” ХМР базовий заклад в області, який займається лікуванням хворих на COVID – 19 з початку пандемії.

При перших ознаках гострого респіраторного захворювання ви можете звернутися в кабінет амбулаторної допомоги, отримати консультацію лікаря-інфекціоніста, лікаря-інфекціоніста дитячого, лікаря кардіолога та пройти обстеження:

-швидкий тест на Ag COVID -19

-антитіла до COVID -19

-загальний аналіз крові

-біохімічний аналіз крові

-загальний аналіз сечі

-коагулограму

-рентгенографію легень

-ЕКГ

та інші обстеження при необхідності.

Плановий забір крові для обстеження проводиться з 8.30 до 09.30, при необхідності можливий терміновий забір крові.

Кабінет амбулаторної допомоги працює з 8.30 до 15.30, приймальне відділення та черговий лікар працюють цілодобово.