Конференція ВООЗ

05.10-06.10.2023 року в м. Києві відбулась Конференція ВООЗ зі спільнотами медичних працівників України з обговорення результатів проекту “Зниження смертності у ВІТ” та подальших кроків для покращення якості медичних послуг в Україні. В роботі Конференції прийняв участь лікар-анестезіолог комунального підприємства “Хмельницька інфекційна лікарня” Хмельницької міської ради Оладько Іван Олександрович.

У період з серпня 2022 року по січень 2023 року у співпраці з ВООЗ, НСЗУ та експертами були проведені моніторингові місії 33 медичних закладів з відділеннями інтенсивної терапії хворих на коронавірусну хворобу у різних областях України та м. Києві.

Проводилось оцінювання матеріально-технічного та медичного забезпечення закладів, дотримання протоколів лікування та маршрутів пацієнтів, дотримання правил інженерно-технічної експлуатації медичного обладнання.

Серед лікувальних закладів вищевказана перевірка проводилась і у комунальному підприємстві “Хмельницька інфекційна лікарня” Хмельницької міської ради, в тому числі, оцінювалась якість надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії.

В загальному рейтингу оцінювання лікувальної роботи закладів охорони здоров’я комунальне підприємство “Хмельницька інфекційна лікарня” Хмельницької міської ради посіло 6 місце, а в рейтингу за показниками дотримання протоколу лікування – 3 місце. Таким чином, Хмельницька інфекційна лікарня увійшла в групу закладів охорони здоров’я з високою відповідністю вимогам аудиту.

Завдяки проведеному аудиту, Хмельницька інфекційна лікарня і надалі буде прагнути підвищувати якість надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою та іншими інфекційними захворюваннями для підвищення рейтингу закладу в подальшій роботі.